Живи избори, мртви гласачи

by Фокус 20:40
20:40

Сите овие проблеми со списокот и со гласачите можат да предизвикаат клик на задоволство кај оние што евентуално ќе бидат избрани од мртви гласачи, како во анегдотата за вработените во погребната дејност кои се радуваат со: „Да живеат мртвите!“ Но, проблемот на живеењето со мртвите е како во филмовите за животот во споменатите замоци. Не е во квалитетот на живеењето, туку во тоа дека епилогот на тие живи е да станат, исто така, мртви.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.