Чизма и мравка

by Фокус 20:35
20:35

Светот денес е поделен на креатори и на уништувачи. Првите се како мравки што заеднички работат и упорно се грижат за опстанокот на светот, а вторите се разурнувачи што газат и уриваат.

Дотаму дојде, да ги делиме луѓето на „мравки“ и на „чизми“. Сè уште можеме да видиме по некоја мравка, но наскоро и тоа можеби ќе биде невозможно.

- Advertisements -

Пишува
Синоличка ТРПКОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.