Судско-обвинителски бандитизам

by fokus

Јавна тајна е дека има, а веќе и сѐ погласно се зборува за криминалот и корупцијата во судовите и во обвинителството.

Ако тоа е така, а така е, тогаш од каде оптимизмот дека криминализираното и корумпирано правосудство ќе се справи најпрво со криминалот и корупцијата во сопствените редови, а потоа и во државата?!

Пишува
Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК