Како до департизирана и професионална државна администрација?

by fokus

На конкурс за слободно место за приправник, па сѐ до државен секретар и генерален директор на јавни претпријатија и фондови, да можат да се јават граѓани, а тие што ќе бидат примени или избрани, а биле членови на некоја политичка партија, мора да го откажат членството во партијата

Пишува
Стојан АНДОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК