Парите на граѓаните да ти биле лично на власта

by Фокус 14:55
14:55

Кога тимот на проектот „Медиа педиа“ се обидел да ги побара договорите на Министерството за финансии за рекламите што ги пласира во медиумите, одговорот гласел дека станува збор за „личен податок чие откривање би значело повреда на заштитата на личните податоци“.

Со ова, Министерството конечно призна дека во мерењето на штетноста, јавниот интерес паднал на второ место, пред интересот што се заштитува!

- Advertisements -

А, има ли поголем интерес од тоа каде се трошат народните пари и во кои медиуми се влеваат?!

Пишува:
Мери ЈОРДАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во бројот 957 од неделникот “Фокус”.