Од самба во Штип до казна во Идризово!

by Фокус 20:03
20:03

Додека очекувал да пристигнат водоинсталатери, пред неговата врата во ходникот се исправиле полицајци. Од нив ја слушнал непријатната вест дека мора да се спакува и за половина час да се пријави во затворот Идризово на издржување казна затвор од четири месеци. Изненаден од зборовите на полицајците и во страв дека ќе попушти со срцето, замолил да му се објасни каква пресуда има, за кое кривично дело и дали затворската казна е неопходна во моментот.

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”