„Ексико“, чија си? На кого радост ти му носиш?!

by Фокус 20:00
20:00

„Не ми е јасно зошто сите „перат раце“ од швајцарската фирма „Ексико“? Ничија ли е!? Или, како што би отпеал Славе Димитров: „Чија си, на кого радост ти му носиш“… Оти фирмата е влезена во едно чудо компании во Македонија.

Не се сеќавам дали премиерот бил на „роуд шоу“ во Швајцарија. Односно, енигма е што толку ги намами непознатите газди да се распослат низ Македонија. Ако ништо друго, зошто владата не се пофали со „Ексико“ како еден од најголемите инвеститори во земјава. Чудно, ама ни во партискиот отчет не ја споменуваат!“

- Advertisements -

Пишува:

Јадранка КОСТОВА

 

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”