Од „Актор“ извадени 1,2 милиони евра и откако Управата дознала за огромните трансакции?!

by Фокус 20:07
20:07

Откако Управата за финансиско разузнавање дознава за честите посети на Грците во Неготино, се намалуваат сумите на трансакциите, а се зголемува нивниот број. Односно, откако државната институција отвора предмет, повеќе луѓе вадат помали суми пари префрлени од „Актор“. Интересно е дека токму малите суми, поради законите, се надвор од радарот на Управата за финансиско разузнавање.

Пишува
Владо АПОСТОЛОВ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”