Гуски во магла

by Фокус 20:11
20:11

Немаме дилеми дека ВМРО-ДПМНЕ во секој момент може да собере 10, 20 или 30 илјади луѓе. Но, имаме дилеми дека се собрани 63.000 потписи, колку што беа пишани. И тука лежи вистинската причина, одговорот на прашањето, зошто на крајот ВМРО-ДПМНЕ одлучи Ѓорге Иванов да го кандидира со група пратеници? За да не се види вистинската бројка потпишани граѓани (по матичен број и своерачен потпис), која е далеку помала од таа што ја проектираше штабот на партијата! Но, не е проблемот во штабот, проблемот е во народот, кај разочараните гласачи, во одбивањето на активистите да се потпишат за кандидатурата на Ѓорге. И тоа е она што овие претседателски избори ги прави неизвесни!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”