Нашето денешно општество е болно од неизлечива болест

by Фокус 20:50
20:50

За оваа власт отпрвин мислев дека е млада и неискусна, но дека има чесни намери и дека со време ќе научи да ја води државата.

Потоа мислев дека меѓу оние од власта има и такви што само се нашле на погрешно место, па стрпливо чекав да си ги исправат грешките.

- Advertisements -

На крај, ми стана јасно дека тие се само извршители на наредби и дека нивниот единствен интерес е личниот, а не земјата, народот и нашите деца.

Пишува
Синоличка ТРПКОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”