Каква нова влада, какви бакрачи!

by Фокус 20:45
20:45

По „фарсата“ наречена уште едни, трети предвремени парламентарни избори, која ни ја приредија ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, зачинета со претседателските избори и прикаските за консензуален кандидат – за Македонија трагедијата како да продолжува.

Сѐ е исто, пак ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ се во Владата. Дури, и него го има! Џабе, со сите сили, нѐ убедуваа – било „проверено, имало разлика“!

- Advertisements -

По одглумената „кавга“ и класичното „пазарење“ меѓу вечните коалициски партнери, премиерот Никола Груевски и „вицепремиерот“ Али Ахмети, во кои како со „џамлии“ си играа со сите нас, лесно се договорија.

Тимот кој двојно победува не се менува! Тоа што Македонија не го менува тимот поради кој губи, а македонските граѓани остануваат поразени, е прашање кое не заслужува одговор. Како тргнале, ниту прашање – кое ќе смее да се поставува!

Пишува
Александар ДИМИТРОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”