Многу министри, малку фајде за економијата

by Фокус 20:10
20:10

Новиот економски тим на Груевски, засилен со уште двајца министри, пред себе има потешка задача. Да го смени концептот на работа и стратегијата за привлекување инвеститори.

Може уште десет зони да се изградат, но какво фајде, ако сите инвеститори работат само додека ги користат поволностите од бенефициите.

- Advertisements -

Дали ќе ја градат Македонија како неоколонијална држава, или ќе ја градат Македонија како земја во која владее правото, политиката е стабилна, а безбедноста неприкосновена?

Таму е вистинската економија!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”