Кој и зошто има интерес да ја затресе политичката сцена?

by Фокус 12:31
12:31

Владејачките партии, но и опозицијата, наскоро се очекува да добијат конкуренција и во нови партии, чие формирање ќе ја збогати политичката сцена.

Заедно со иницијативите за формирање две нови партии ‒ една во македонскиот блок на чиста идеолошка основа и друга во албанскиот кампус, чиј главен адут ќе биде економијата, се реактуализира и идејата за формирање движење на верска основа.

- Advertisements -

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”