Очната лекарка доби забрана да оперира

by Фокус 12:21
12:21

По една година, скандалот „Перде“ конечно доби некаква разрешница. Заклучокот од ресорното Министерство е донесен – очната лекарка доби забрана да оперира од 25 август, понеделник, по новата фако-метода. Според извештајот на кој стои потпис од првиот човек во здравството, очната лекарка нема право да оперира сѐ додека не отиде на обука и не ја заврши доедукацијата.

Оттука се поставуваат прашањата – дали реакцијата на Министерството за здравство е задоцнета? Кој ќе сноси одговорност што очната лекарка речиси три години прави ласерска операција на перде, за која, како што се наведува во заклучокот, не е стручна?

- Advertisements -

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”