Интервју: Билјана Ванковска, професор

by Фокус 11:43
11:43

Идејата за претседателска кандидатура Ванковска ја соопшти на Фејсбук, напиша дека ќе собира 10.000 потписи доколку добие 2.000 „лајкови“.
Таа во разговорот за „Фокус“ говори како оди процесот на собирање потписи, зошто, иако е против интеграцијата во НАТО, може да биде добар претседател и дека тоа што е атеист и не пали свеќи во црква е нејзина предност, а не слабост.

Има и свој став за она што актуелниот претседател Ѓорге Иванов го понудил во неговиот речиси завршен мандат.

- Advertisements -

Разговарал:
Владо АПОСТОЛОВ

Целиот текст може да го прочитате во бројот 959 од неделникот “Фокус”.