Фолсистем

by Фокус 12:27
12:27

Една деценија на припадниците на Службата им се инсталира чип дека се потомци на „славното минато“.

Таквата концептуализација креира држава со фолсистем и кодирана стварност во која властодршците можат да лажат и да крадат колку што сакаат и да бараат од своите поданици верност до гроб.

- Advertisements -

Нов modus vivendi и вредносно однесување. Нормална ненормалност

Пишува
д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”