Колку пари ќарил од секташката фондацијата соросоидот Иванов?

by Фокус 13:11
13:11

Ѓорге Иванов бил член на УО на Фондацијата Сорос од 2002 до 2004? Е колку пари зел, нека истражат курирските „истражувачи“.

И зошто во јуни 2011 година Груевски се сретна со Сорос во Прага? Или, сега фрлаат анатеми врз УСАИД што финансирала некои граѓански проекти.

- Advertisements -

Ама кога Груевски беше советник на српската влада, колумнистот на весникот „што прв дознава“ го пофали дека за овој ангажман бил платен од УСАИД, со американски пари.

Значи, добри се сите пари, ама не е добро кога пастирот не им ги распределува на своите дворјани од експертутска и колумњарска провениенција.

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”