Економската зависност на граѓаните и силното влијание на државата носат диктатура!

by Фокус 19:25
19:25

Академик Абдулменаф Беџети смета дека земјата влегува во крајно неповолни економски текови бидејќи, како што вели, се наѕира политичка криза која ќе биде најголема по конфликтот од 2001 година.

Ќе трпат инвестициите, буџетот најверојатно ќе мора да трпи корекции, задолжувањата ќе се зголемуваат.

- Advertisements -

Во услови кога на државата ѝ остана навика да влијае и во економијата и во сите пори на општеството, државата освен што е влијателна, станува и диктаторска, смета академик Беџети.

Разговараше
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”