Зошто Тодоров молчи кога бебиња умираат како во Африка?

by Фокус 19:28
19:28

Само во првите 24 часа по раѓањето, во првиот ден од животот, умираат еден милион бебиња во светот, покажува извештајот на невладината организација „Спасете ги децата“, која работи низ 120 земји низ светот. Тие главната вина ја лоцираат во владите, од кои бараат да реагираат навреме и да ги преземат сите неопходни мерки за да се спречи ваквиот трагичен исход.

Според ДЗС, во Македонија, за само една година починале 229 новороденчиња, од кои во првото тромесечје починале 46, во второто 59, во третото тромесечје починале 52 доенчиња, додека само во последното, тој број се зголемил на 72 бебиња.

- Advertisements -

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”