Фити проценува дека неопходен ќе биде ребаланс на буџетот

by Фокус 16:07
16:07

Во скоро време ќе има потреба од ребаланс на буџетот, смета универзитетскиот професор и претседател на МАНУ Таки Фити, кој е поранешен министер за финансии.

– Новите проекции на Народната банка дека економскиот раст ќе достигне само 1,6 отсто јасно покажуваат дека рецесијата нужно ќе дојде, бидејки во ваква политичка криза недостасува оптимизмот, инвеститорите стануваат песимисти, а домаќинствата се воздржуваат од трошење пари – рече Фити.

Поврзани новости