ЕУ повикува на дијалог меѓу сите политички партии

by Фокус 22:41
22:41

Да се поттикнува и да се зајакне дијалогот меѓу сите политички партии, порачал претседателот на Европскиот совет Херман ван Ромпуј, на средбата со македонскиот претседател Ѓорге Иванов во Брисел.

„Инклузивен демократскиот процес е од најголема важност за да се обезбеди натамошна стабилност и напредок“, истакнал, според соопштението што го лиферувал по средбата, Херман ван Ромпуј.

- Advertisements -

Поврзани новости