Снимки со дрон од протестот за Јана, граѓаните бараат оставки

by Fokus

Стотици битолчани излегоа на плоштадот Магнолија во Битола каде вечерва се одржа протестот за правда на Јана. На протестот владееше траорна атмосфера, присутните не држеа говори, но држеа транспаренти со моќни зборови упатени кон јавното здравство и за нестручноста на дел од лекарите. Нивното молчење му даде уште поголема тежина на протестот поттикнат од трагедијата која ја дожиева семејството Христовски во битолската болница.

 

Видео снимките со „Фокус“ ги сподели еден од организаторите, Борче Крстевски. Тој најавува нови протести и маршеви кои ќе се организираат во Битола, но и во Скопје.

-Бараме правда за Јана, за правична разрешница на целиот случај. Стоиме позади секој збор даден во изјавите на семејство Христовски и за вистината сме решени да одиме до крај. Довербата во институциите ни е разнишана, а во здравството потребни се реформи веднаш, одговорност, па и оставки – вели Крстевски.

 

Поврзани новости