Две бомби биле оставени под бироа во Собранието

by fokus

Додека траеле насилствата во парламентарната сала и во прес салата на Собранието, до две канцеларии во законодавниот дом биле поставени екплозивни направи, соопштија денеска од Јавното обвинителство.

Експлозивните направи биле подоцна пронајдени под бироата во две канцеларии.

Како што рекоа од Јавното обвинитеслтво, додека го вршеле нападот, сите обвинети ги користеле сите предмети до кои дошле за да нанесат физички повреди на пратениците и новинарите.

 

Поврзани новости