Дурловски на слобода, а останатите обвинети за „27 април“ осудени на вкупна казна од 211 години затвор

by fokus 13:30
13:30

Оперскиот пејач Игор Дурловски е единствениот обвинет за „27 април“, кој денеска доби ослободителна пресуда, а останатите 16-обвинети беа осудени на вкупна казна од 211 години затвор.

Дурловски, иако имаше право, не побара амнестија, туку инсистираше низ судската постапка да се докаже неговата невиност.

- Advertisements -

Тој неколку месеци помина во затворски и куќен притвор.

Останатите обвинети кои денеска беа осудени со првостепена пресуда имаат право на жалба до Апелацискиот суд.

Поврзани новости