ДОМ бара мирен трансфер на власта

by Фокус 13:50
13:50

Изборните резултати беа признаени од сите учесници, постои парламентарно мнозинство и треба да се направи мирен трансфер на власта, според предложената владина програма за унитарна и граѓанска Македонија.

Ова го порачаа од политичката партија ДОМ, која, предводена од претседателката Лилјана Поповска и пратеничката Маја Морачанин, денеска ја продолжи обиколката низ Македонија со посети во неколку градови во Источна Македонија, за да поддржи локални еколошки иницијативи на своите општински организации.

- Advertisements -

Од таму предлагаат искористување на геотермалните води и изградба на систем за парно греење на јавните и приватните објекти во Кочани и покренуваат иницијатива за целосно исфрлање на канцерогениот азбест во Штип, кој порано се користел масовно за изработка на водоводни цевки и салонитни плочи за градба.

Поврзани новости