ТМРО: Експертска влада да спроведе парламентарни избори со една изборна единица

by Фокус 14:02
14:02

Формирање на итна експертска влада за национален спас, која ќе спроведе попис оваа есен и ќе подготви заедно парламентарни и локални избори наредната година на пролет со измена на изборниот модел за Македонија како една изборна единица, побара ТМРО на Ванчо Шехтански.

„Македонската држава е трајно дестабилизирана, со длабока политичка, меѓуетничка и верска криза. Функционирањето на локалната власт е веќе незаконско со изминат мандат, а техничката влада без легитимитет“, сметаат од ТМРО.

Поврзани новости