Договорот од Пржино и денеска на маса пред работните групи

by Фокус

Работните групи за имплементација на договорот од Пржино и денеска продолжуваат со работа, а се очекува на маса да се најдат сите прашања поврзани со прочистување на Избирачкиот список, надлежностите на Државната изборна комисија, гласањето на дијаспората.

Двете најголеми партии не отстапуваат од своите барања. Од ВМРО-ДПМНЕ остануваат на ставот да се врати мнозинскиот модел и зголемување на бројот на пратениците од дијаспората, додека пак СДСМ и натаму бара една изборна едница.

Поврзани новости