Додекал орал на нива, пронашол граната од Првата светска војна

by Фокус

Триесет и девет годишниот А.С. од крушевското село Бучин вчера во полиција пријавил дека додека орал на нивa во атарот на селото пронашол граната.

Притоа, било утврдено дека станува збор за неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна.

На лице место дишол пиротехничар, кој безбедно ја подигнал гранатата и ја предал во понатамошна постапка.

Поврзани новости