Димков кон СДСМ: Пред да дојдете на власт не убедувавте во 500 километри патишта

by fokus

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Трајчо Димков ја критикуваше актуелната власт на СДСМ. Според него, владејачката партија непотребно го крати буџетот за спорт, а многу активности на спортски објекти се сопрени.

„Реализацијата на инветициите ви е проблем во сите сектори. Пред да дојдете на власт, не убедувавте во 500 километри патишта. Базентот во Охрид не се гради, салата во Шуто Оризари исто не се гради. 100 милиони денари ги кратите“, порача Димков.

100 милиони денари ги кратите.

вие сте власт. реализацијата на инвестициите ви е проблем во сите сектори. Не обедувавте во 500 километри патишта. базентот во охрид не се гради, салата во шуто оризари не се гради. да имаме резултати како држава

Поврзани новости