ДИК: До 18 часот излегле малку над 36 отсто од гласачите

by Фокус

На последната прес конференција ДИК соопшти дека до 18 часот на референдум излегле нешто над 36 отсто од гласачите. Од вкупно 78 избирачки места биле обработени 72, што значи дека процентот може да е малку повисок од објавениот.

Има избирачки места со над 50 отсто излезени, но и такви на кои има само 16 отсто. ДИК не известува за нерегуларности од гласањето.

Поврзани новости