Жерновски гласаше на референдумот, власта го игнорираше

by Фокус 17:57
17:57

Градоначалникот на Општина Центар, Андреј Жерновски, денеска го оствари своето загарантирано право и гласаше на референдумот на локално ниво.

„ Ова е вистински празник за демократијата, сигурен сум дека граѓаните ќе ја разберат симболиката на овој референдум. По ова во Република Македонија ќе се спроведуваат повеќе референдуми бидејќи тоа е најдемократскиот облик на непосредно одлучување на граѓаните“, рече Жерновски.

Политичарите на власта кои живеат во Ценатр не се појавија на гласачките места за да застанат зад граѓанската иницијатива.

Поврзани новости