Демонстрантите пред „Мериот“: Лопови!

by Фокус

По боењето на Собранието со катапулт, шарените револуционери се упатија кон Владата, но преку плоштадот Македонија. Додека поминуваа низ плоштадот, застанаа пред новоостворениот хотел „Мериот“, за кој во јавноста се шпекулира дека со неговата сопственост поврзан е братучедот на Никола Груевски, Сашо Мијалков. Пред хотелот демонстрантите извикуваа „Лопови“.

merr