Катапултот се поефикасен: „Трајко бара боја, која, која?“

by Фокус

И на денешниот протест на Шарената револуција Собранието не се спаси од боја. Шарените револуционери се се попрецизни со импровизираниот катапулт, па денеска успеаја да ја погодат собраниската фасада и во горните делови.

Додека го гаѓаа Собранието со боја, на разгласот еден од демонстрантите извикуваше „Трајко бара боја, која, која?“. Потоа, незадоволните граѓани се упатија кон Владата, преку плоштадот Македонија.

sob