Демократскиот сојуз не оди на избори, во јавноста се пуштени дезинформации!

by Фокус 12:19
12:19

ДС нема да учествува на изборите на 5 јуни, соопшти партијата на Павле Трајанов. Демократскиот сојуз ја информира јавноста дека се објавени информации зад кои ДС не стои.

Имено, ставот на ДС е кристално чист: Без одговорност за креаторите на кризата, прочистен избирачки список, реформи во медиумите, судскиот систем  и без одвојување на владејачката партија од државата, нема услови за фер, демократски и кредибилни избори.

ДС нема да учествува на изборите закажани за 5 јуни.

Поврзани новости