Дали е на повидок нова МОБИЛНА РЕВОЛУЦИЈА? Преземете 50 евра и тргувајте со акциите на Apple на светска берза

by fokus

Имајки во предвид дека оваа година се одбележуваат 10 години од излегувањето на првиот iPhone, Apple одлучија да ја направат најголемата прослава досега и со изгледот на новиот iPhone 8 да имаат драматично влијание на технолошкиот сектор. Откако новиот iPhone 7 излезе во продажба акциите на Apple пораснаа за неверојатно 30% и достигнаа највисока вредност од јуно 2014 година.

FXLider, на сите читатели на Фокус им дава 50 ЕВРА за тргување со цените на акциите на Apple (таканаречени CFD) на светска берза.

50 ЕВРА за тргување со цената на акциите на Apple можете да ги превземете овде.

Дали iPhone 8 повторно ќе промени се?

Tim Cook, CEO на Apple, наводно во овој модел има вметнато AR технологија со која нашето опкружување се претвора во дигитален интерфејс со поставување на виртуелните објекти во реалниот свет во реално време. Како што е објавено, Apple работи на технологија 3D сензори за својот нов екслузивен модел на мобилен телефон, иако уште не е објавено за каква точно технологија станува збор.

Се појавија и гласини дека iPhone ќе има способност да го идентификува објектот што ќе се појави на екранот на камерата и да ги препознае лицата како и да ги менува како што тоа веќе го прави MSQRD апликацијата. iPhone 8 за кој се претпоставува дека ќе биде објавен под името iPhoneX би требало да има дуал-заоблен OLED дисплеј, направен од стакло, без физичко Home копче со способност за читање на отисокот од прст.

50 ЕВРА за тргување со цената на акциите на Apple можете да ги превземете овде.

Резултати од компанијата Apple

Со пазарна капитализација од преку 775 милјарди долари, Apple претставува најголемата компанија на светот со чии акции се тргува на берзата и дупло е поголема од следните на листата. Но Apple нема да застане тука туку има намера на продолжи со растот. Извештаите за заработката во последниот квартал од минатата година кои покажаа рекордно висок раст по акција од 3.36 долари и приход од 78.4 милјарди долари во голема мера ги подржуваат намерите на компанијата. Без сомнеж Apple оди кон нови рекорди кога продажбата е во прашање и за новиот iPhone 8 се претпоставува дека ќе биде продаван во САД по цена од 1000 долари.

50 ЕВРА за тргување со цената на акциите на највредните компании во светот, можете да превземете овде.

 

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Можете да загубите се, но не повеќе од балансот на Вашата сметка за тргување. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

 

Поврзани новости