Четврта корпа од пратениците за Димитров

by fokus

Седницата на собраниската Комисија за надворешна политика на која експозе за надворешната политика требаше да има шефот на дипломатијата Никола Димитров повторно е одложена.

Седницата на оваа Комисија досега беше неколкупати одложувана.

Министерот Димитров не успеа да се обрати пред членовите на Комисијата, бидејќи претседателот на Комисијата Антонио Милошоски бараше пратениците кои поседуваат безбедносен сертификат да ги добијат класифицираните материјали од две лидерски средби одржани кај претседателот на Република Македонија. Материјалите, според Милошоски, се битни за меѓународната политика и за работата на министерот Димитров.

Неофицијално одложувањето овој пат е поради тоа шо повеќето пратеници користат одмор.

Инаку, седницата е закажана за 23. август во 10 часот.

Поврзани новости