Бугарија денеска испраќа три генератори за Македонија

by Fokus

Бугарија денеска испраќа три генератори за електрична енергија на три гранични пункта со Македонија, изјави бугарскиот министер за внатрешни работи Иван Демерџиев.

Ова доаѓа по саботната најава токму на Демерџиев дека ќе прати генератори, откако се случи застој на граничниот премин „Деве Баир“ и падна системот на проверка на лични документи поради прекин на напојувањето со струја.

Поврзани новости