Британија зачекори по патот на НЕЗАВИСНОСТА! Што ќе се случи со фунтата? + Бесплатен прирачник за тргување на берза

by fokus

23-ти Јуни 2016 година, Велика Британија гласаше на референдумот дали сака да излезе или да остане во Европска Унија. За излез гласаа 51.9% од граѓаните или над 17 милиони, што имаше влијание фунтата да доживее пад на најниското ниво во последните 30 години во однос на доларот, а исто така значајно ослабна и во однос на еврото.

Дали знаете дека покрај валути, на светската берза може да се тргува и со злато, нафта и акции на најголемите светски компании (таканаречени CFD)? Ве интересира како?

FXLider, само денес на сите читатели на Фокус им подарува прирачник “Тргување на светската берза за почетници” кој можете бесплатно да го превземете овде.

Премиерката на Велика Британија, Тереза Меј, минатата недела и официјално го започна овој процес кој ќе трае две години. Едно од најважните прашања е како ќе биде дефиниран протокот на луѓе и стока помеѓу Велика Британија и земјите членки на ЕУ.

Експертите сметаат дека Brexit ќе има силно негативно влијание на британската економија, што влијаеше да во целиот овој процес се вмеша и Банката на Англија и да ги намали каматните стапки на рекордно ниско ниво од 0.25%. Ниските каматни стапки влијаеја на тоа да побарувачката за британската валута опадне, а со тоа и нејзината вредност, така да во следниот период фунтата во однос на доларот ослабна за дополнителни 3.46%.

Прирачникот ‘Тргување на светска берза за почетници’ денеска и Вие можете бесплатно да го превземете овде.

Шкотска, земјата во која поголемиот дел од луѓето гласаа за останување во ЕУ може да и донесе главоболки на Велика Британија. Пред само десетина дена Шкотскиот парламент требаше да гласа за официјалното барање за повторен референдум во врска со издвојувањето од Велика Британија кој би требало да се одржи кон крајот на 2018 или почетокот на 2019 година. Сепак, гласањето е одложено после терористичкиот напад во Лондон во кој неколку луѓе се убиени и повредени.

Како и да е, Brexit кој е пред нас ќе донесе со себе многу неизвесности како и предизвици, како од политичка природа така и на самиот пазар на капитал.

Прирачникот ‘Тргување на светска берза за почетници’ денеска и Вие можете бесплатно да го превземете овде.

 

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Можете да загубите се, но не повеќе од балансот на Вашата сметка за тргување. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости