Братот на Мартин: Власта-убиец злоупотребува институции за лични цели

by Фокус

Братот на убиениот Мартин Нешковски, Александар, се огласи на својот Фејсбук профил откако неговиот вујко денеска беше осуден на 10 месеци затвор за учество во протестите на 5 мај. Александар вели дека оваа власт, како што тој ја нарече, власт убиец на Македонија и македонскиот народ, со факти докажано прикрива убиство и злоупотребува институции за свои лични цели.

На 5-ти и 6-ти мај повторно ги активираше органите на МВР за сопствена заштита од народот кој се побуни и побара да профунционираат институциите…

ПРОТЕСТИРАМ И ЌЕ ПРОТЕСТИРАМ… не само да падне оваа невласт што прикри убиство, туку и да одговара за стореното!!!“, напиша Александар Нешковски.

Поврзани новости