Боки 13 остана речиси без желудник, операцијата траела повеќе од четири часа

by Fokus

По повеќе од четири часа операција, Бојан Јовановски-Боки 13 остана речиси без желудник, пишува „Макфакс“.

Јовановски беше опериран во болницата „Св. Наум Охридски“, а хирургот Стојанче Јованов посочува дека операцијата била премногу комплицирана и ризична.

„Отстранет е речиси целиот желудник. Многу мал дел од желудникот е оставен. Отстрането е сè друго заедно со дванаесетпрсното црево. Направена е ризична операција, пациентот сега е во ризична состојба, не во животозагрозувачка. Очекуваме да немаме компликации“, вели тој за „Макфакс“.

Боки 13 е во шок-соба, а неговото будење по анестезијата ќе оди бавно и тешко.

„Закрепнувањето не се знае колку ќе трае. Компликациите се тешки и смртоносни, во тоа е проблемот. Затоа бараме мир по вакви ситуации. Многу тешка и комплицирана операција“, додаде тој.

Хирургот Јованов посочил дека ова е последица на несоодветното лекување што го имал Боки 13, а чиј правен тим постојано праќаше аларм дека ќе биде подложен на операција доколку не добие прекин на казната за здравствената состојба да му се третира во согласност со препораките.

Поврзани новости