Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на избирачко право

by fokus 14:27
14:27

Граѓаните од утре ќе можат да пријават каква било повреда на избирачкото право во канцеларијата на Народниот правобранител на бесплатната телефонска линија 0800 54321.

– Сите неправилности може да се пријават во текот на предизборниот период и на денот на гласањето. Телефонската линија ќе функционира секој работен ден од 8 до 16 часот и по пријавите на граѓаните ќе се постапува веднаш, по примениот повик, или снимената порака, велат од канцеларијата на Народниот правобранител.

- Advertisements -

Народниот правобранител, додаваат, со цел заштита на избирачкото право на граѓаните ќе презема итни мерки за ефективно постапување од страна на надлежните органи во изборниот процес и другите институции кои се должни да им обезбедат заштита на нивните загарантирани права.

Поврзани новости