Автопатот Демир Капија-Смоквица ќе биде пуштен до крајот на април

by Fokus

Автопатските делници Демир Капија-Смоквица и Миладиновци-Штип ќе бидат готови годинава, а се планира да започне и изградбата на три експресни патишта, најави денеска премиерот Зоран Заев.

– Станува збор за долгорочни инфраструктурни проекти – истакна премиерот Заев.

Горан Сугарески, министерот за транспорт и врски вели дека се надминати сите затечени препреки на автопатот Демир Капија-Смоквица и оти се очекува тој да биде пуштен до крајот на април, а автопатот Миладиновци – Штип да биде завршен до крајот на септември.

 

Поврзани новости