Апелација ја укина пресудата со која Панчевски беше осуден за мобинг

by fokus 13:57
13:57

Апелациониот суд ја прифати жалбата на поранешниот претседател на Кривичниот суд Владимир Панчевски, и ја укина пресудата на Основниот суд Скопје 2 со која беше осуден за мобинг, што значи дека случајот се враќа од почеток.

Второстепениот суд наведува дека пресудата е нејасна, неразбирлива и не содржи доволно образложени причини за решителни факти од кои се раководел првостепениот суд при одлучувањето.

- Advertisements -

Тужбата за мобинг против поранешниот претседател на Кривичен ја покрена врабоен службеник во судот, Горан Стаменковски, поради психичко малтретирање и деградирање од страна на Панчевски кое започнало откако Стаменковски бил фотографиран на протести на Шарената револуција.

Поврзани новости