Ангеловска: Компаниите може да ги пратат работниците дома и да им даваат половина плата

by Фокус 22:35
22:35

Целта не е да ги броиме сите изгубени места туку целта е да ги заштитиме сите работни места, а за да не дојде до таму да треба да го земаат надоместокот за невработеност“, вели министерката за финансии Нина Ангеловска во Клик Плус на ТВ 21.

-Законот предвидува компаниите коишто затвориле или немаат во моментот можност да ги држат и целосно исплаќаат вработените може да ги пратат работниците дома и да им исплаќаат 50 проценти од платата – рече Ангеловска.

- Advertisements -

Поврзани новости