Андов: Може да има референдум, но со крајна цел влез во НАТО и ЕУ

by fokus

Стојан Андов во вечерашното гостување на телевизија Телма рече дека тој лично смета дека не треба да има референдум за евентуалното решение за спорот за името.

-Референдум може да има заедно со договорот што ќе биде таму постигат, а крајна цел да биде влез во НАТО и ЕУ. Јас сметам дека не треба да има референдум, но тоа е ветување и на двете партии, рече Андов.

И Имер Селмани смета дека ниту СДСМ, ниту ВМРО-ДПМНЕ не можат да избегаат од референдум затоа што и двете го ветиле во своите програми.

Поврзани новости