Американска интервенција за решавање на политичката криза?

by Фокус 10:31
10:31

Откако пропадна обидот на ЕУ да посредува со цел договор меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ за надминување на политичката криза, се очекува да се вклучи и САД преку помошникот државен секретар за Европа и Евроазија, Викторија Нуланд, објави Фактор.

Според порталот, доколку не се постигне договор до јуни, вториот рок ќе биде крај на август.

- Advertisements -

Без договор, Македонија ќе ја загуби препораката за почеток на преговори со ЕУ.

Поврзани новости