Жерновски: Следните „бомби“ ќе бидат за ДУИ

by Фокус

Градоначалникот на Центар, Андреј Жерновски, најави дека следните „бомби“ на опозицијата ќе бидат поврзани со ДУИ на Али Ахмети.

– Ахмети и ДУИ се еден од клучните фактори. Слушам од амбасадорите дека на преговорите Ахмети бил доста конструктивен, но знам дека наскоро една од главни поенти на „бомбите“ ќе бидат случувањата во ДУИ. Да почекаме какви реакции ќе предизвика тоа, па потоа да анализираме кој како понатаму ќе се претстави на политичката сцена – рече Жерновски.

Поврзани новости