Граѓани за Македонија: Поддршката за дијалогот важи за краток период!

by Фокус

На заедничкиот консултативен состанок меѓу раководството на СДСМ и повеќе од 80 граѓански организации, кои ја сочинуваат натпартиската коалиција „Граѓаните за Македонија“, било договорено да се поддржи дијалогот со посредство на ЕУ за излез од политичката криза.

Но, од таму известија дека таквата поддршка ќе важи за краток, а доколку тоа не даде резултат, потоа ќе се радикализира политичкото делување.

Во меѓувреме, продолжување објавувањето на „бомбите“ од проектот „Вистината за Македонија“.

Поврзани новости