Алтернативните предавања на Правниот факултет ставени во мирување

by Фокус 11:09
11:09

Студентскиот пленум на Правниот факултет Јустинијан Први одлучи да не одржува алтернативни предавања во овој период, поради претстојните испити и колоквиуми

Како што објавија на својата интернет страница, тие ги известуваат студентите дека алтернативните предавања ќе бидат во мирување наредните три недели, поради казнената мартовска и редовната колоквиумска сесија.

По три недели автномија, започнаа преговорите меѓу работни групи на министерството за образовани и студенскиот пленум за изготвување на нов закон за виското образование.

Поврзани новости