Алијанса ќе формира тим за преговори за влез во Владата

by Фокус

Претседателството на Алијанса за Албанците денеска ќе одржи седница во Тетово посветена на политичките случувања во земјава.

На дневен ред ќе биде и одлуката на Централното собрание за формирање на тим што ќе ги води преговорите за влез во Владата.

Денешната седница доаѓа по заседанието на Централното собрание на Алијанса за Албанците одржано во саботата во Куманово, на кое беше донесена одлука Претседателството да формира тим кој ќе разговара за евентуално вклучување на партијата во Владата.

Поврзани новости